Scroll down

  Verslag van Prijsuitreiking 25 september 2018

  Dinsdag 25 september 2018 in het Teylers Museum te Haarlem

  De Martinus van Marum Prijs voor Geneeskunde is gewonnen door: Dr. Eva E. Bolt, arts, huisarts-onderzoeker Amsterdam UMC. Zij gaf haar presentatie met onderwerp ‘Een passend einde. Spreken over de laatste levensfase.’ In haar presentatie lichtte zij een gedeelte toe van haar proefschrift: “Perspectives on appropriate end-of-life care and hastening death on request”.

  De aanmoedigingsprijs van District Amsterdam/Noord- Holland is gewonnen door Drs. Nicky Honnef, arts in opleiding aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.  Zij vertelde ons over haar manuscript “Perspectives of patients eligible for allogeneic stem cell transplantation trials and their health-care professionals; an explorative study”. ‘Dilemma’s rondom informed consent’. Ervaringen van patiënten en hun zorgverleners.

  Beide kandidaten lieten ons zien dat ook meningen, gedachten en gewoontes wetenschappelijk onderzocht kunnen worden. Martinus van Marum en zeker Pieter Teyler zouden trots zijn op hun gedegen werk!

   Het Willink Kwartet > 60 gasten!

    Presentatie Nicky Honnef  en bloemen!

    Presentatie Eva Bolt           en bloemen! 

  Feestelijke borrel na afloop            

   

  Veel respect voor alle prachtig verzorgde inzendingen. 

  Het bestuur en de juryleden  bedanken ieder van harte voor hun bijdrage.

  Alle 13 inzendingen waren heel goed uitgevoerd in Noord-Holland, interessant en van maatschappelijk belang.

  Het was moeilijke om daaruit de juiste keuze voor een winnaar te maken!

  Sommige onderzoeken zijn rechtstreeks van belang voor de patiënt zelf: Primaire arthroscopische reparatie van de voorste kruisband, meten van brandwond diepte met een speciaal daarvoor ontwikkelde 3D camera en kwaliteit van leven met (on-) behandelde Idiopathische Scoliose.

  Onderzoek naar vroeg signaleren van complicaties na abdominale chirurgie of naar kwaliteit van behandeling hoofd/hals tumoren, antibiotica gebruik in ziekenhuizen en verschillen in de beschikbaarheid van medische hulpmiddelen in Europa zijn zullen zeker invloed op het beleid in de Nederlandse gezondheidszorg hebben.

  Interessant waren ook de meer fundamentele onderzoeken naar het microbioom bij luchtweginfecties van kinderen, de microbiota van kinderen met complexe appendicitis, ontwikkeling van testen voor aantonen Leptospirose en de invloed van het bothormoon op het glucosemetabolisme. Ook deze onderzoeken dragen nog niet vandaag, maar in de toekomst bij aan onze gezondheid.

  Wij danken ieder voor hun bijdrage en wensen ook deze kandidaten, hun promotoren en begeleiders veel succes met publicatie van deze onderzoeken.

   

   

  Contact

  Wijnoldy Danielslaan 23
  2082 HA, Santpoort- Zuid