Scroll down

  Martinus van Marumprijs voor Geneeskunde 30 oktober 2019

  De Martinus van Marum Prijs voor Geneeskunde bedraagt € 3000.

  Op woensdag 30 oktober wordt het allereerste Nicolaes Tulp Symposium gehouden in de Agnietenkapel te Amsterdam .

  De avond wordt georganiseerd door de Amsterdam Medical Student journal in samenwerking met het KNMG district Amsterdam/Noord-Holland en onze Stichting Martinus van Marum.

  Naast de Martinus van Marum prijs voor Geneeskunde: € 3000. kunnen op deze avond ook de  Ontwikkelingsprijs 2019 van KNMG district Amsterdam/Noord-Holland: € 1500. en de AMSj prijs: €1000. uitgereikt worden. Gegadigden kunnen inzenden voor alle 3 prijzen.

  Voor elke prijs worden maximaal 3 kandidaten geselecteerd door de jury’s. In iedere categorie houden deze kandidaten op de avond een korte pitch van 10 tot 15 minuten over hun onderzoek. Zij beantwoorden vragen van de jury en vanuit de zaal. Na deze 3 presentaties bepaalt de jury wie de winnaar is geworden. Voor elke categorie is slechts één prijs beschikbaar.

  Met muziek tussendoor en een borrel na afloop wordt het behalve een wetenschappelijk interessante avond ook een feestelijke avond! 

  Zie voor meer informatie en criteria tevens de websites van:

  Amsterdam Medical Student journal:        https://amsj.nl/v3/convention/

  KNMG District Amsterdam Noord/Holland:

  https://www.knmg.nl/overzicht-districten/amsterdam-noord-holland/informatie.htm

  Het inschrijfformulier kunt u downloaden vanaf deze website en sturen naar het gezamenlijke mail adres:  nicolaestulpsymposium@gmail.com  

  De sluitingstijd  voor de Martinus van Marum Prijs is: 6 september 2019.

   

  Inzendingen voor de Martinus van Marum Prijs voor Geneeskunde moeten volgens de statuten van de Stichting aan de volgende criteria voldoen:

  • Het betreft een patiëntgericht onderzoek door een masterstudent geneeskunde, arts- onderzoeker of arts- assistent, al dan niet in opleiding – wonend of werkend – binnen KNMG- district Amsterdam/Noord-Holland. Of de kandidaat moet zijn/haar onderzoek verricht hebben in een van de instellingen binnen genoemd District.
  • Het moet een (deel)onderzoek betreffen bij voorkeur met een brede oriëntatie op de gezondheidszorg en met een hoge maatschappelijke relevantie.
  • Het moet duidelijk zijn welke onderzoeker verantwoordelijk was voor de dagelijkse uitvoering van het onderzoek en het eindverslag/de publicatie.

  Aanvullende informatie:

  • Aan de Martinus van Marum Prijs kunnen géén Bachelor studenten en studenten biomedische wetenschappen meedoen.
  • De inzendingen kunnen ook in het Engels ingestuurd worden.
  • De kandidaten houden een presentatie van 10 tot 15 minuten in het Nederlands. De dia’s kunnen wel in het Engels getoond worden.
  • De beoordeling van de inzendingen en de presentaties geschiedt door de jury van de Martinus van Marum Stichting.
  • Over de toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

  Nadere informatie kan verkregen worden bij de secretaris.

  E-mail: info@martinusvanmarum.nl

   

   
   

  Contact

  Wijnoldy Danielslaan 23
  2082 HA, Santpoort- Zuid